Svinetarm

Svinetarm er fra grisen og finnes i flere tykkelser. Vi har inne de mest brukte tykkelsene.

  • De tynneste svinetarmene 28/30 til grovere pølsetyper som chorizo, bratwurst, og litt tykke grillpølser.
  • De litt tykkere 32/34mm tarmene er fine til knakkpølse og virkelig tykke grillpølser.
  • Tarmene i 34/36 brukes til litt tynnere middagspølse og vossakorv.
  • 38/40 tarmene er standard for tykke deilige julepølser. Passer også utmerket til middagspølser og vossakorv.

Svinetarmen er tykkere enn fåretarmen og den gir seg da litt mer til kjenne når man biter i pølsa. Svinetarmen setter seg også fast i selve pølsa ved varmebehandling. Den skal derfor spises som en del av pøksa, noe som gir tennene litt mer motstand og man oppnår den fine knekkfølelsen når man biter igjennom den.

Svinetarmen er sterk og egner seg derfor godt til deg som er ny i faget.  

Alle tarmer er lakesaltet og pakket i vakuum pose fra leverandør og vi anbefaler at de legges i lunkent vann i ca 30min før de skal brukes.