DRY AGER Produktdetaljer

Dette er hvordan du
mørner kjøtt på egenhånd

Og det kan kun brukes en type kjøleskap: Vår “Dry Ager”. Hjemme, for alltid, for deg!

The Dry Ager er utviklet i Tyskland, nærmere bestemt i Lampertsweiler i det dypeste Swabia.

I Bad Saulgau, 30 kilometer nord for Ravensburg, holder Landig familien til. Familien som utvikler innovative produkter som de selger rundt om i hele verden, alt fra Vakuum maskiner, SousVide, Kjølerom og Dry Ager skap og mye mer. De setter sin ære og gode rykte på å kun lage kvalitets produkter. Nå sist med Dry-Ager mørnings skapene. Far Manfred  og sønnene Christian og Aron er markedsledende på sitt felt, og dei har ingen planer om at dette skal endres i fremtiden.

Derfor kan vi for fremtiden vente oss mange nye innovative produkter fra Landig familien.

I 2013 var det en «Buzz» i Tyskland om hvor man fikk kjøpt de beste biffene. Og kokkene gjenoppdagede smaken av Tørrmodnet kjøtt. Problemet var at det ikke fantes noen god og sikker måte å tørrmodne kjøtt på. Her såg Landig familien et potensiale og et skrikende marked. Aron og faren Manfred har begge en mastergrad i kjøleromsteknikk, og med Christian som en dyktig forretningsmann satte de i gang utviklingen.

Familien har allerede jobbet med kjølerom og kjøleteknikk siden Manfred startet firmaet på midten av 80tallet. Og i 2014 såg «The Dry-Ager» dagens lys for første gang.

Den vanlige måten å mørne kjøtt på i Tyskland og også i Norge, er mørning i vakuum poser. Problemet med denne metoden er at blod trekker ut fra kjøttet og kjøttstykket ligger til slutt badet i blod, noe som fører til en litt metallisk bismak. Kjøttet kan heller ikke mørne like lenge og utvikle så mye fylde og smak som det kan når man tørr modner kjøttet i en Dry-Ager.

Når man tørr modner kjøtt, så dannes det en skorpe utenpå kjøttet, som skal trimmes vekk før man tilbereder og spiser kjøttet. Dette gjør at man mister 20-30% av den opprinnelige vekten + at det gjerne tar 30-100 dager å utvikle de mest utsøkte kjøttbitene. Alt dette gjør denne typen kjøtt svært dyrt, men også svært smaktfult og ettertraktet.

Hvorfor ikke da investere i din egen Dry-Ager, der du som privatperson kan nyte utsøkt kjøtt selv på en hverdag. Eller du som eiger av en Restaurant kan kjøpe i utgangspunktet billig kjøtt hos slakteren og omgjøre det til dyrere og mer utsøkt vare. Som igjen gjør mer interesse rundt firmaet og mer penger i kassen.

Visjonen: Et Kjøttmodnings skap som passet perfekt hygiene messig, håndterings messig og utsende messig i restauranten, hos slakteren såvel som i hjemmet. Skapet som bare er å plugge rett i stikk kontakten uten noen form for ekstern vannforsyning fås kjøpt til under 40.000 kroner. For slaktere og SteakHouse er dette et skap som vil være selvbetalt etter at det har blitt fylt med kjøtt 3-4 ganger.

Tørrmodnet kjøtt fra «vanlig» storfe kjøpt på butikken koster sjeldent under 5-600 kr kiloen.

Mer eksklusive kjøttstykker fra Herford eller Angus er nok enda dyrere.

Tiden og markedet var klart, så kun utstyret manglet. I tiden det tok å utvikle skapet var alle de tre skarpe hodene med i prosessen. Spesielt sønnen Aron var svært aktiv og primus motor for fremdriften. Men selv for en dreven Kjøleroms tekniker og ingeniør var dette en stor oppgave og mye arbeid, prøving og feiling.

De holt på med prosjektet i flere måneder, og spesielt luftfuktighets reguleringen kombinert med temperaturstyringen tok tid å utvikle.

Da dette endelig var klart, gjekk de til innkjøp av kjøtt som ble plassert i skapet. Uke etter uke fulgte de nøye med på prosessen. Og med hjelp av data loggene som kontinuerlig ble lagret, fin innstilte og ferdigstilte de produktet.

Vi i Lava Scandinavia AS Er svært stolte av å kunne representere DRY AGER i Norge, et fantastisk produkt og en like fantastisk leverandør.